***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Адвокат: Младото поколение приема насилието като шоу. След случая „Дебора“ има лавина от сигнали за домашно насилие


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 11 август   

 

По думите ѝ има зараза, само че освен във връзка с домашното принуждение. „ Като се съсредоточим върху този проблем, неглижираме други съществени проявления на принуждение – междусъседски, по пътищата, в учебните заведения ”

„ Когато младото потомство приема насилието като шоу, това е рисково ”, сподели още тя.

„ Това са дълговременни процеси, занапред ще ги наблюдаваме. Насилието е на всички места, демонстрира се даже в говоренето ”, съобщи психологът Лилия Стефанова.

***

„ След случая „ Дебора “ имаме лавина от сигнали за домашно принуждение, както и молби, които са подадени към районните съдилища. Колкото повече приказваме, толкоз повече това закононарушение няма да е латентно “. Това сподели в студиото на „ Тази заран “ Зорница Шуманова, народен координатор по въпросите за домашното принуждение към Министерство на вътрешните работи. Тя оглавява новосъздаденото звено за домашно принуждение към Главната дирекция „ Национална полиция “.

***

Започва процедурата по преместването на Паметника на Съветската войска, оповестиха от Областната администрация на София.

Монументът ще бъде изместен в Музея за изкуството от интервала на социализма, само че преди този момент е належащо правенето на спомагателни експертни оценки и разбори.

***

Сръбски митничари не позволиха българин от Босилеград в Сърбия поради преместването на три броя от книга, отдадена на сънародниците ни в Западните околности. Неин създател е някогашният български консул в Ниш Едвин Сугарев.

***

***

***

Осем души не престават да са в неопределеност след гърмежа в съветския град Сергиев Посад, на 50 километра от Москва, оповестиха локалните управляващи, представени от ТАСС.

***

Московското летище " Внуково " възобнови работа, откакто по-рано през днешния ден то спря да приема кацащи самолети и краткотрайно прекрати излитането на самолети, предадоха международните организации, като се позоваха на пресслужбата на летищната администрация. Заради мярката някои самолети бяха пренасочени да кацнат на летище " Домодедово ".

***

Плановете за образование на морските пехотинци бяха оповестени през февруари по време на изненадващото посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в Лондон.

***

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР